POPBOKS.COM SA DŽUBOKSOM I RITMOM
Novopokrenuti veb magazin za popularnu kulturu Popboks (www.popoboks.com) sadrži ekskluzivno digitalizovanu arhivu kultnog jugoslovenskog muzickog casopisa Džuboks (1974-1985) i kasnijeg mesecnika Ritam (1989-1995). Popboks ce sadržati svih 185 brojeva Džuboksa, kao i arhivu Ritma. Tema nedelje je rok kritika i rok kriticari, recenzije albuma "The Bees" ("Free the Bees" i "Secret Machines"), "Now Here Iz Nowhere", kao i intervju sa Ljubomirom Ðukicem Ljubom, jednim od osnivaca beogradske grupe "Elektricni orgazam", koji govori, izmedu ostalog, i o trostrukom bisu na koncertu u Zagrebu. Takode, Popboks predstavice koncert "Chicks on Speed", kao i protekli Londonski filmski festival. Izmedu ostalog, objavljena je i biografija Kurta Kobejna, lidera nekadašnje grupe "Nirvana". Popboks sadržace svakoga dana nove muzicke, filmske i ostale vesti, a svakog drugog dana, kako je najavljeno, imace recenzije novih albuma, singlova, filmova, knjiga, stripova...
www.danas.co.yu/20050104/kultura1.html

Cross Radio za nedelju od 21. - 28.01.2005
- od Nove Godine se na world wide web-u pojavila jedna interesantna inicijativa koja se bavi popularnom kulturom. Naime, novinari nekadasnjih casopisa Dzuboks i Ritam su postavili na internet celokupnu arhivu tj. sve brojeve ovih casopisa koji su izlazili u poslednjoj trecini proslog veka. Pored ovog, arhivskog dela ekipa i nameru da okupi i mladje autore tekstova, kriticare koji ce uneti malo novog duha i sveze energije u oblast pop-zurnalistike u Srbiji (a i na Cross teritoriji). Na press konferenciji koja je odrzana u Domu Omladine o www.popboks.com govorili su Predrag Popovic (novinar Dzuboksa), Dragan Tarlac (urednik Popboksa), Momcilo Rajin (novinar Dzuboksa i osnivac Ritma) i Dragan Ambrozic (novinar i urednik Ritma).
www.crossradio.org/info.htm

New for admirers of popular culture
This is either a new magazine or one I have just heard about. Either way, it will probably be interesting to have a peek at Popboks, the official publication of the "Society of admirers of popular culture." It is edited by the courtly Goran Tarlac, and among the contributors are some of the finest popular culture writers Belgrade has to offer. In addition to the magazine, the site offers archives of the historic popular culture magazines Džuboks(1974-1985) and Ritam (1989-1995).
POSTED BY ERIC GORDY AT 12/28/2004
eastethnia.blogspot.com
Dzuboks i Ritam na Internetu
Elektronski magazin "Popboks" koji je pokrenulo Drustvo ljubitelja popularne kulture na web adresi www. popboks. com, predstavljen je u Domu omladine.
Pored aktuelnih muzickih tema, informacija, analitickih tekstova i intervjua, "Popboks" na svojim stranicama pruza mogucnost uvida u celokupnu arhivu muzickih casopisa "Dzuboks" i "Ritam".
Osnivac magazina, predsednik Drustva i nekadasnji novinar "Dzuboksa" Predrag Popovic rekao je da je ideja za pokretanje magazina "dosta stara" i naglasio da je bilo krajnje vreme da se jedan casopis kao sto je bio "Dzuboks" "preseli sa tavana, iz podruma i sa ulicnih tezgi na mesto gde ce biti dostupan novim generacijama": “Brankov odlazak nas je nekako primorao da se latimo posla”
"Nadamo se da ce mladi ljudi tu naci inspiraciju da ozive duh koji je ne samo belezio, vec i podstrekao i osmislio jedan od najuzbudljivijih perioda nase pop kulture", rekao je Popovic.
Drustvo ljubitelja popularne kulture osnovano je prosle jeseni u Beogradu radi pokretanja razlicitih projekata iz oblasti pop muzike, filma i stripa, a povodom negovanja uspomene na nekadasnjeg rok kriticara i urednika casopisa "Dzuboks" i "Ritam" Branka Vukojevica koji je 30. avgusta 2003. tragicno nastradao u Londonu u 47. godini.
www.tanjug.co.yu
Blic - 27.1.2005 - Zikic o Popboksu
Radio B92 - Kaziprst 20.1.2005 - Real Audio File
Stampa o Popboksu II - Novi Reporter - B.Luka
www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/G05010801.shtml
Photographs from press conference